Tuesday, August 29, 2006

Suuria muutoksia. Big changes.

Moikka! Tässä sitä kirjoitellaan koulupäivän jälkeen. Meillä molemmilla alkoi koulu tällä viikolla ja Aulis onkin ollut nyt muutaman päivän yksistään kotosalla koko iltapäivän. Onneksi Aulis on heti pennusta totutettu olemaan yksin, eikä hän sitä pelkää tai mitään, mutta onhan hän aina hieman loukkaantuneen oloinen kun palailemme kotia. Aulis on nimittäin tottunut, että hänet otetaan yleensä joka paikkaan mukaan. Yleensä kotiin tullessamme vastassa onkin tämän näköinen mutrusuu.
Hi there! Here I am writing to you after my long school day. We both started our school this week so Aulis has spen few days already staying home all alone for the morning and the afternoon. Luckily Aulis was thought to stay home alone from the very beginning so he is not afraid of it or anything, but never the less he always seems to be a little sulky when we get home. You see Aulis is used to going everywhere with us. So when we get home from school there is a face like this waiting us by the door.

Sen lisäksi että Auliksen täytyy nyt tottua olemaan enemän yksin, on tulossa toinenkin muutos. Päätimme myydä asuntomme ja etsiä toisenlaisen kämpän. Mutta katsotaan nyt saammeko kämpän myytyä.

In addition to Aulis having to get used to being alone at days, we decided to sell our appartment and find another place. But we'll first have to see if we get this one sold.

Tässä kuvia viime viikonlopulta, kun kävimme siskoni luona vierailulla. Aulis kävi moikkaamassa kamuaan Lukea. Sekä siskoni lapset ovat erinomaista siedätyshoitoa Aulikselle (vaikka eihän Aulis kyllä niitä pelkääkkään).

Here are some photos from last weekend, we visited my sister. Aulis went to say Hi to his buddy Luke, and my sisters kids are good help in getting Aulis used to kids (though Aulis is not scared of them at all) .

Friday, August 18, 2006

Aulis has been tagged.


Today I noticed two emails from Bam-Bam the pug. Aulis had been tagged. I have to share five weird things about Aulis. Here they are:



1. Everytime we take Aulis out for a wee wee he tends to pretend that he is sleeping and that he is not interested in going out.. its really weird because everytime he gets out he really doesn't wanna come back in.

2. Ever morning Aulis wakes us up around eight a clock by whining and jumping against the bed. This is not because he wants to go out or that he would like to play. It because he wants either me or my fiance to come to the livingroom to sleep with him on the sofa. There he will sleep for few hour and then he is ready to have breakfast and go out.

3. Aulis has a special talen of finding peppermint bubblegums that people have thrown away. He never eats them he chews them like people chew bubblegum. He is always very sad when I take away his gum.

4. At my parents house Aulis will go and get apples out of their appletree and then he runs around with the apple like crazy.

5. Everytime my fiance takes his cigarets Aulis will get up/or leave what he was doing, and follow him to our balcony. Aulis always wants to go with Matti when he goes out for a smoke.





Tänään huomasin että Bam-Bam mopsi oli lähettäny Aulikselle viestin. Bam-Bam oli tagannut Auliksen eli siis Auliksen pitää nyt kertoa 5 outoa asiaa itsestään. Tässä ne nyt tulevat.

1. Joka
kerta kun viemme Auliksen ulos pissille hän esittää, että on mukamas nukkumassa. Voi olla että Aukkis leikkii ja kun sanon että ulos pissille ja otan valjaat esiin Aulis heittäytyy kylelleen ja sulkee silmänsä. Yritä nyt puke valjaita sellaiselle vetelälle mopsille joka ei haluaisi lähteä ulos. Outo on se, että Aulis ei halua mennä ulos, mutta ulos päästyään hän ei haluaisi tulla takaisin sisälle. Hupsu mopsi.

2. Joka aamu Au
lis tulee herättelemään meitä noin 8 aikoihin inisemällä ja hyppimällä vasten sänkyä. Tämä ei tarkoita sitä että Aulis haluais mennä ulos tai leikkä vaan hän haluaa, että jompikumpi meistä lähtee olohuoneen sohvalle nukkumaan hänen kanssaan. Aulis nukkuu meistä kolmesta pisimpään.

3. Auliksella on todellinen kyky etsiä ja löytää ihmisten pois heittämiä peppermin purukumeja. Aulis ei niele purkkia vaan hän pureskelee niitä aivan kuin ihmiset. Aukkis on aina hieman loukkantunut kun
otan hänelta purkan pois.

4. Vanhempieni luona Aulis nappaa omenoita omenapuusta ja juoksentelee ympäriinsä ihan salamana.

5. Joka kerta kun kihlattuni ottaa tupakkansa eteisen pöydältä Aulis nousee ylös/tai jättää leikkinsä kesken ja seuraa Mattia ulos parvekkeelle. Auliksen on aina ihan pakko päästä Matin kanssa ulos tupakille.



Here is Bam-Bam's web page ----> Bam-Bam's pug tales

Tässä Bam-Bamin nettisuvut ----> Bam-Bam's pug tales



Here is another pug site I love to read ----> Bringing up Shelby

Tässä toinen mopsisivu jota rakastan lukea. ------> Bringing up Shelby

Näyttely visiitti ja pentupaketti. Dog show visit and a puppy package.

Terevehdys mopsikansa! Kirjoittelen taas pienen tauon jälkeen. En ole kerennyt kirjoitella, koska minulla on taas työt alkamassa ja TATTADATATTATTATAA pääsin kouluun. En kylläkään ykkös vaihtoehtooni, mutta kulttuurialalle kuitenkin. Koulukin on siis alkamassa viikon kuluttua.

Kävimme viikko sitten koiranäyttelyssä ja vietimme koko iltapäivän koiria ihaillen, myös mopsukaisia tuli ihasteltua.
Hello pugpeople! Here I am writing again after a while. I haven't had time to write, because my job is starting again and TATTADATATTATTAATAA I got intoa a school. Not my first choise, but its still cultural education so JIPII! My school starts after next week.

A week ago we went to see a dog show and we spent the whole afternoon admirering dogs, and pugs as well.

Aulis tapasi koiranayttelyssä toisia mopseja ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun hän lähti pentueestaan. Oli mahtavaa nähdä mopseja yhdessä tuhisemassa. Juttelimme erään miehen kanssa, jonka mopsi narttu Viivi osallistui näyttelyyn. Outo, että tällä koiralla sattui olemaan sama nimi kuin Matin entisellä koiralla.Tämä Viivi mopsi oli virallisesti ensimmäinen Auliksen tapamaa mopsi. Kuvassa Aulis tutustumassa uuteen kaveriinsa.

Aulis met other pugs at the dogs show for the first time after he left his mum and siblings. It was great to see pugs toghether. We talked to one man whos pug bitch was taking part in the dog show. What was weird, was that the dog was called Viivi what was the name of my fiances old pug. On the above photo you can see Aulis getting to know his new friend.


Tässä upea kuva Aulikesta ja Viivistä. Viivi poseeraa niin kauniisti kun taas Aulis on machomaho man.

Here is a great photo of Aulis and Viivi. Viivi is posing so gracefully and Aulis is being all machomacho man.

PENTUPAKETTI PUPPY PACKAGE

Yritin metsästää pentupaketteja ja pitkän etsinnän jälkeen en löytänyt muita kuin tämän yhden joka päädyin sitten tilaamaan myöhemmin löysin toisenkin paketin. Kyseessä on siis Pedigreen pentupaketti jonka voi tilata tästä osoitteesta -------> http://www.pedigree.fi/pentuasiaa/tilaa_pentupaketti.html
Pentupaketti ei maksa mitään, mutta tilaaja joutuu maksamaan postimaksun joka on 4.50 €.



I was trying to hunt down puppy packages for Aulis. At first I found only one and decided to order it. So this package is from Pedigree and I ordered it from their website. My advice is to google these packages that is how I found mine. The actual package didn't cost a thing but I had to pay the mail delivery but it was only 4,50 € so it was totally worth it.



Minä siis tilasin pentupaketin Pedigreeltä ja paketti tuli muutamassa viikossa. En osannut odottaa, että paketti olisi niin iso ja sisältäisi niin paljon lahjoja ja ruokaa. Kuvassa Aulis ylpeilee pakettinsa vieressä.
So the package arrived in few weeks. I didin't expect the package to be so big and full of presents and stuff. On the above photo Aulis is sitting proudly next to his package.



Tässä kaikki mitä pentupaketti sisälsi: Koiran ravinto-opas vihkonen, 2 kiloa penturuokaa, viikon denta stickit, narulelu, vedenkestävä "nimikyltti" kaulapantaan. Here is what the puppy package included: Dogs food guide, 2 kilos of puppy food, denta sticks for a week, a string toy and a tag for his collar.




Sain selville että Hill'sillä on myös pentupaketti johon voi liittyä eläinlääkärillä käynnin yhteydessä. Tämän pentupaketin sisältö oli minusta hellyyttävä. Eli Hill's klubiin liitytään ostamalla penturuokaa ja täyttämällä rekisteröintikortti. Paketissa tulee hoitokirja, synttärikortti 1-vuotiaalle, ilmainen synttärilahja sekä ilmainen pussi Hill's adult ruokaa. Tosi hyvä paketti.

I also found out that Hill's offers a puppy package, well at least here in Finland. The package includes a a book, a birthday card for the one year old puppy, a birthday gift and 2 kilos of adult food for free.

Thursday, August 10, 2006

Tohtori käynti. Visiting the vet.

Moikka kaikille! Auliksella oli tänään tohtori käynti, koska Aukilla on ollut hieman ongelmia takamusrauhastensa kanssa. Ongelmana oli siis, että ne tyhjenevät usein ja mitä kummallisimmissa tilanteissa. Lääkäri totesi, että ei ole normaalia ja luultavasti on jotakin häikkää. Niinhän siinä kävi, rauhaset ovat muuten OK, mutta ne ovat "hyvin" aktiiviset ja niissä oli hieman tulehdusta. Täytyy antaa Aulikselle isot aplodit hienosta käyttäytymisestä lääkärin luona. Herra oli reipas ja rohkea, ei pelännyt ronkkimista eikä edes pistosta, HIENOA AULIS!! Lääkäri rauhoitti Auliksen rauhasten huuhtomisen ja lääkitsemisen ajaksi, se oli nopea toimenpide noin 10 minuuttia. Haju taas oli mitä kamalin!!!!

Aulis sai herätyspiikin ja siirtyi viereiseen huoneeseen heräilemään. Noin 10 minuutin kuluttua Aulis oli jo jotakuinkin jaloillaan ja pääsimme lähtemään kotia. Aulis oli siis hereillä, mutta tuntui siltä että herran aivot olivat vielä unessa. Nyt on jo ilta ja Aulis on vieläkin ihan uninen, ehkä huomenna hänellä on jo parempi olla? Tässä hauskoja kuvia tokkuraisesta Aukista matkalla autolle. Hassu pentu..


Hi everyone! Today Aulis went to see the vet because he has had some bottom problems.. The problem was that his anal glands kept "leaking". The vet told us that its not normal and she'd had to see what wrong with them. Vet told us that the glands are OK but there seemed to be a little infection. So the vet sedated Aulis and rinsed the glands and put some medicine. I have to say that Aulis behaved so well during the examinations, GOOD BOY AUKKIS!!

After the operation Aulis was given "a wake up shot" and after about ten minutes we where ready to head back home. Aulis was a wake but I think his brain was still a sleep. Its evening now and Aulis is still a little weary. I bet he will feel much better tomorrow. Above you can see funny pictures of Aulis heading back to our car. Funny puppy..


Tässä mutrusuu Aulis kotosalla. Aulis ei varmaan koskaan anna anteeksi sitä että veimme hänet vieraan tätin luokse joka ronkki hänen takamustaan.

Auliksella on ollut tänään niin hauskoja ilmeitä että on ollut naurussa pitelemistä. HAHAA, Aukin mielestä tästä päivästä on ollut leikki kaukana.

Here is grumpy Aulis at home. I bet Aulis will never forgive us for takin him to see a strange lady who poked his bum.

Aulis has had so funny facial expressions today that I've laughed a million times. HAHA Aukki doesn't thin theres been anything funny about this day.

Huomasin, että täälläpäin on lauantaina ja sunnuntaina suuri koiranäyttely. Ilmeisesti mopsit esiintyvät lauantaina, ihan pakko mennä katsomaan. Toissapäivänä ohikulkija oli kehunut Aulista ja kysynyt onko Aulis menossa näyttelyyn. Aulis ei ole menossa, mutta me menemme.

I noticed that there is a big dogshow here on Saturday and Sunday. Apparently pugs will appear on Saturday, I must go and see them. The other day a bypasser asked about Aulis and said he was very handsome. She also asked if Aulis was going to appear in the dog show. Aulis is not going but we are.

Ainiin unohdin mainita aiemmin, että päivitin Auliksen valokuvakansion (löytyy vasemmalta siinä lukee view my photo album) sekä lisäsin ilmaisten e-korttien lähetysmahdollisuuden. Kortteihin voi valita jonkin Auliksen kuvista. Tämäkin toiminto löytyy vasemmalta, profiilin alapuolelta ja siinä lukee send an E-card.

OH I forgot to mention earlier that I updated Aukkis Photo Album (on the left) and I also added a free E-card thing, where you can send E-cards with Aukkis pictures.

Tuesday, August 08, 2006

Bloggerin taustan päivitystä. A little blogger template update.



Ajattelin vähän muuttaa Auliksen blogin ulkonäköä ja löysin tämän sivuston
josta saa ilmaisia mopsi aiheisia kuvia.

I decided to update the outlook of Aukkis blog and found this page, from where you can get free pug pictures.

Suunnitteilla olevia blogi aiheita....

Olen pidempään ajatellut tehdä pikkuruisen reportaasin kuivaruuista... olen huomannut että oikanlaisen ruuan löytäminen on yllättävän vaikeaa. Kaikki kuivamuonat eivät koiralle kelpaa ja osa taas on tyhjää täynnä. Olen kokeillut muutamia merkkejä ja uskon että oikea ruoka on löytymässä... Koiranruoka näytteiden metsästys...

Väline arvosteluita, eli millaiset vermeet sopivat meidän mopsille... valjaat vai kaulapanta...fleksi vai tavallinen talutushihna....

Pentupaketit... mistä niitä saa ja mitä ne sisältävät... Tilasin pedigreen pentupaketin... katsotaan mitä se sisältää... yritän löytää muitakin pentupaketteja.

Harrastava mopsi... onko sellaisia... Kävimme katsomassa agility ja TOKO harjoituksia.. jompaa kumpaa voisimme kokeilla???

Eläinlääkärillä... Aulis on menossa eläinlääkäriin tämän viikon torstaina, koska Aukin takamusrauhasissa saattaa olla jotakin vikaa. Ne tyhjenevät koko ajan aivan hallitsemattomasti... katsotaan mitä tohtori sanoo...


Some blogg entries I've been planning to post in the near future..

For awhile I've been trying to find the right kind of kibble for Aulis and there fore I thought I might do a tiny reportage on kibble. I found out that its not easy to find the right kind of kibble, no not at all. Either my dog doesn't eat it or its full off nothing usefull or its sooo expencive that its like feeding him gold..

Right kind of equipment for my pug.. harness or colar... flex leash or regular leash..

Puppy package.. where to get them and whats in them?? I myself ordered a pyppy package from pedigree.. lets see whats in it?? I'm trying to track down more puppy packages.

A pug with a hobby.. is there such a thing?? We went to see agility and obedience training.. we might try one of them..

Visiting the vet. Aulis has a doctors appoinment this Thursday.. he seems to have a little leak in his "bottom area". His anal glands are not working properly.. Lets see what the doctor has to say about them..